Standaard zal de Yubii-app het favorieten-scherm aanpassen op basis van gebruik. Veel gebruikte functies komen vanzelf vooraan te staan.

Soms is dat niet gewenst en daarom kunnen de volgorde van de kamers/apparaten/scenes/etc. worden gerangschikt en vastgezet in de favorieten-scherm van de Yubii-app.

Deze eigen rangschikking geldt voor de ingelogde gebruiker. Zo kan iedere gebruiker met een uniek FIBARO ID zijn eigen favorieten-pagina inrichten met de volgende stappen:

• Login in met het FIBARO ID van de betreffende gebruiker en open ‘Favorieten’-scherm
  • Druk op het ‘tandwiel’-icoon van de specifieke sectie, in dit voorbeeld gebruiken we de SCÈNES
  • Druk op de drie balkjes voor de scène die verplaatst moet worden en houd deze ingedrukt
  • Sleep de scène naar de gewenste positie. De Yubii-app zal waarschuwen dat de ‘Smart Suggestions’ worden uitgeschakeld, klik dan OK.
  • Herhaal deze ‘sleep’-stappen tot dat alle scènes op de gewenste plek staan
  • Door het ‘ster-icoon’ uit te klikken kan de betreffende scène onzichtbaar gemaakt worden op de favorieten-pagina.
  • Verlaat instellingenscherm via de ‘pijl’ linksboven in het scherm.

Indien gewenst kan de optie ‘Scènes’ uit de menubalk onderaan scherm worden vervangen door een andere optie, zodat de gebruiker minder snel in de complete scène-lijst komt.

Ook kan er gebruik gemaakt worden van ‘Widget’ op IOS of Android om specifieke FIBARO scènes te starten direct vanaf het telefoon/tablet-scherm.