Met het detectiegebied kunnen gebruikers de automatisering van zones configureren. Er zijn 320 cellen, zodat gebruikers vrij zones kunnen selecteren als triggergebied voor automatiseringen.

Denk aan het instellen van de bank, badkamer, studeerkamer en eettafel. Zodra de zone is ingesteld, wordt deze toegevoegd aan de automatiseringsvoorwaarden; maximaal 30 zones worden ondersteund.