Millimetergolfradar is een apparaat dat de afstand, hoek en relatieve snelheid tussen de radar en het object meet door radiogolven uit te zenden en te ontvangen.
Millimetergolf verwijst naar elektromagnetische golven met een lengte van 1-10 mm. De frequentieband van millimetergolven is hoger dan radiofrequentie, lager dan zichtbaar licht en infrarood licht, en het overeenkomstige frequentiebereik is 30-300 GHz.
 Momenteel zijn er 24GHz, 60GHz, 77GHz en 120GHz in de millimetergolfband, waarvan 24GHz en 77GHz worden gebruikt voor auto's.