De gezichtsherkenning heeft twee functies: gezichtsopname en gezichtsvergelijking, beide worden lokaal op het apparaat uitgevoerd.

Om het gezicht weer te geven en te markeren, moet echter verbinding worden gemaakt met de cloudserver. Wanneer de deurbel wordt losgekoppeld van de router, heeft dit geen invloed op het vastleggen en matchen van gezichten, noch op de lokale uitvoering van automatiseringen met betrekking tot gezichtsherkenning.

Bekijk voor meer informatie over de Aqara Doorbell G4: https://aqarabenelux.com/