1. Beschrijving
    1. Vereisten
  2. Stapsgewijze handleiding
    1. Fysiek wijzigen
    2. Via netwerk wijzigen

Beschrijving

De internet indicator op uw Home Center is uitgeschakeld en u weet niet hoe u de Home Center kan benaderen om het probleem op te lossen. Hieronder zijn twee mogelijke oplossingen voor uw probleem.

Vereisten

• FIBARO Home Center Lite/2,
  • PC of Mac met een netwerkverbinding.

Stapsgewijze handleiding

Fysiek wijzigen

1. Houd de knop "+" op de behuizing van het Home Center ingedrukt:
  2. Als de internet diode op de Home Center snel knippert, betekent dit dat het statische IP-adres is ingesteld.
  3. Als de de internet diode op de Home Center langzaam knippert, betekent dit dat Dynamic IP (DHCP) is ingesteld.

Via netwerk wijzigen

1. Meld u aan bij uw Home Center.
  2. Ga naar het tabblad Configuratie.
  3. Kies LAN-instellingen in de linker zijbalk.
  4. Controleer uw IP-adres, voer dit adres in bij de taakbalk van uw Internet browser.
  5. Het zal de router pagina openen.
  6. Meld u aan bij uw router.
  7. Zoek naar DHCP-instellingen en zoek de instelling adresreservering. Voeg een nieuwe adresreservering toe door het MAC-adres van uw Home Center in te voeren (U kunt het MAC-adres vinden in het tabblad Configuratie-> Algemeen). Gebruik “:” als scheidingsteken. Voer het gereserveerde IP-adres in. U moet een vrij IP-adres toewijzen dat compatibel is met uw router-subnetten.
  8. Voer de herstart van de router uit en wacht ongeveer twee minuten totdat de router opnieuw opstart.
  9. Vernieuw de pagina.
  10. Ga naar de DHCP-instellingen en zoek de adresreservering opnieuw
  11. Ga naar de Home Center-> Configuratie -> LAN-instellingen en wijzig uw verbindingstype naar statisch IP en voer het IP-adres in dat op de router is toegevoegd.
  12. Sla de wijzigingen op door te klikken op het “floppy” pictogram in de rechter zijbalk.