1. Beschrijving
  2. Benodigdheden
  3. Stapsgewijze handleiding
    1. Recovery mode doorlopen via knoppen op het apparaat
    2. Recovery mode doorlopen via de software

Let op!

Recovery modus is een hulpprogramma om het besturingsprogramma van de Home Center 2 te herstellen wanneer er technische problemen zijn, zoals het niet meer in kunnen loggen.

Door gebruik te maken van Recovery Mode zal de Home Center 2 terug gezet worden naar de fabrieksinstellingen. Dit betekend dat alle instellingen, ingestelde apparaten, kamers, enzovoort verwijderd worden.

Wanneer de Home Center 2 terug gezet is naar de fabrieksinstellingen kan je de firmware weer bijwerken naar de laatste versie.

Het is alleen mogelijk om een back-up terug te zetten in een bijpassende firmware versie. Het is dus belangrijk om de Home Center 2 altijd naar de laatste firmware versie bij te werken en te zorgen voor een actuele back-up.

Benodigdheden

• FIBARO Home Center 2.
  • Power adapter.
  • Windows computer of Mac met browser verbonden aan het zelfde netwerk.

Stapsgewijze handleiding
Recovery mode doorlopen via knoppen op het apparaat
Volg onderstaande stappenplan om de recovery uit te voeren.

1.   Schakel de Home Center 2 uit door de power knop in te drukken of de adapter los te maken.
  2.  Druk de Recovery knop in en schakel de Home Center 2 weer in met de power knop of sluit de adapter weer aan. En houdt deze ingedrukt.

3. Laat de knop los wanneer de LEDs in volgorde gaan knipperen van links naar rechts.
    Let op! Wanneer de Recovery knop meer dan 10 seconde ingedrukt blijft zal de Home Center 2 het IP adres instellen op een statisch IP 192.168.81.1.

4.  De recovery modus is geactiveerd wanneer de Recovery modus LED oplicht.

5. Maak verbinding met de Home Center2 door het IP adres in te voeren in een browser of maak gebruik van de FIBARO Finder app.

6.  Recovery modus scherm zal weergegeven worden.

7.   Kies de optie Recover onder de kop Recover System

8.  Recover System zal je vagen om deze keuze te bevestigen

9. Recovering the system zal automatisch doorlopen worden en de Home Center 2 zal worden herstart.

10. Nadat het proces doorlopen is en de Home Center 2 een herstart heeft gedaan kan er weer verbinding worden gemaakt met de Home Center 2 door het IP adres in te voeren in een browser of gebruik te maken van de FIBARO Finder app. De login en het password zijn ook gereset naar admin / admin en de firmware zal bijgewerkt moeten worden.

Recovery mode doorlopen via de software.
Volg onderstaande stappenplan om de recovery uit te voeren.

1.   Ga naar de configuratie tab.

2. Klik op Recovery. Er zal gevraagd worden om te bevestigen om in Recovery modus te gaan.

3. De machine zal dan herstarten.

4. Recovery modus scherm zal weergegeven worden.

5. Kies de optie Recover onder de kop Recover System.

6. Recover System zal je vagen om deze keuze te bevestigen.

7. Recovering the system zal automatisch doorlopen worden en de Home Center 2 zal worden herstart.

8. Nadat het proces doorlopen is en de Home Center 2 een herstart heeft gedaan kan er weer verbinding worden gemaakt met de Home Center 2 door het IP adres in te voeren in een browser of gebruik te maken van de FIBARO Finder app. De login en het password zijn ook gereset naar admin / admin en de firmware zal bijgewerkt moeten worden.