Deze handleiding beschrijft het proces om een HCL/HC2 te migreren naar een HC3.

Benodigdheden

• FIBARO Home Center Lite/FIBARO Home Center 2 vanaf FW 4.581 of hoger
  • FIBARO Home Center 3 met FW 5.140 of hoger
  • Router met WiFi en LAN-poort
  • Windows computer of Mac met browser
  • FIBARO ID account

[HCL] Migratie uitvoeren

Volg onderstaande stappenplan om te migreren naar een Home Center 3.

• Zorg dat de Home Center 3 is voorzien van de laatste update en Z-Wave Engine 2.0
  • Neem contact op met FIBARO support voor het instellen van de HCL als donor
  • Log in op FIBARO ID: home.fibaro.com
  • Zorg dat beide gateways zijn toegewezen aan hetzelfde FIBARO ID account en beschikbaar zijn in de Home Center lijst.
  • Selecteer “Transfer configuration”
  • Selecteer de “donor’ en “target” Home Center
  • Start de procedure van de transfer - Sluit dit venster niet! Het volledige proces kan circa 30 minuten in beslag nemen.
  • Wanneer de procedure is voltooid, dient u de batterij gevoede apparaten geforceerd wakker te maken.
  • Na het succesvol migreren kunt u de de backup terugvinden in de Home Center 3 via Settings > Backup.
  • Herstel de gewenste backup.
  • Hierna is de migratie voltooid.

[HC2] Migratie uitvoeren

Volg onderstaande stappenplan om te migreren naar een Home Center 3.

• Zorg dat de Home Center 3 is voorzien van de laatste update en Z-Wave Engine 2.0
  • Log in op FIBARO ID: home.fibaro.com
  • Zorg dat beide gateways zijn toegewezen aan hetzelfde FIBARO ID account en beschikbaar zijn in de Home Center lijst.
  • Selecteer “Transfer configuration”
  • Selecteer de “donor’ en “target” Home Center
  • Start de procedure van de transfer - Sluit dit venster niet! Het volledige proces kan circa 30 minuten in beslag nemen.
  • Wanneer de procedure is voltooid, dient u de batterij gevoede apparaten geforceerd wakker te maken.
  • Na het succesvol migreren kunt u de de backup terugvinden in de Home Center 3 via Settings > Backup.
  • Herstel de gewenste backup.
  • Hierna is de migratie voltooid.

Let op:

• Het migratie proces kan niet met terugwerkende kracht hersteld worden
  • Uitsluitend Z-Wave apparaten en hun configuratie, zoals kamers, associaties en parameters worden overgezet.
  • Z-Wave thermostaten wachten op een herconfiguratie.
  • Scenès worden niet overgezet en moeten opnieuw geconfigureerd worden.
  • Virtual devices worden niet overgezet, hiervoor zijn Quick Apps.
  • De configuratie van de "source" gateway wordt in "alleen-lezen" toestand geconfigureerd". U kunt de configuratie gebruiken als voorbeeld bij het bouwen van uw scènes en overige instellingen.

BELANGRIJK: Neem contact op met support@fibaro.com wanneer de transfer is mislukt. Start de transfer niet opnieuw!