• Beschrijving
  • Benodigdheden
  • Aeotec Siren 6 integratie in FIBARO Systeem

Beschrijving

Voor de bediening van de Aeotec Siren 6/Aeotec Doorbell  is een virtual device vereist. Het virtual device kunt u hier downloaden.

Benodigdheden

• FIBARO Home Center Lite/FIBARO Home Center 2
  • Router met WiFi en LAN-poort
  • Windows computer of Mac met browser
  • Aeotec Siren 6

Aeotec Siren 6 integratie in FIBARO Systeem

Voeg de Aeotec Siren 6 toe aan de Home Center zoals beschreven in de handleiding

Zoek het apparaat ID op bij de algemene informatie over het apparaat en noteer het ID

Ga naar Devices en selecteer “Import” bij “Add virtual device”

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Importeer het virtual device toe en ga naar de geavanceerde instellingen

Open de instellingen van het Virtual Device

Selecteer Advanced

Vul de volgende gegevens in:

• IP-adres: 127.0.0.1
  • TCP: 11111

Afbeelding met schermafbeelding, monitor, scherm

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vervolgens dient iedere knop voorzien te worden van het apparaat ID, bijvoorbeeld:

• Sound 1 ON = Device ID 3666
  • Sound 1 OFF = Device ID 3666
  • Sound 2 ON = Device ID 3667
  • Sound 2 OFF = Device ID 3667

Afbeelding met schermafbeelding, monitor, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tevens dienen de login gegevens in de knoppen gewijzigd te worden naar Base64. Dit kan met behulp van de BASE64 encoder: https://www.motobit.com/util/base64-decoder-encoder.asp

Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in met een “:”, zie bijvoorbeeld:

Login gegevens:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Base64 output:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wijzig de logingegevens aan de hand van de Base 64 output in het virtual device

Sla het virtual device op en test het apparaat

Afbeelding met buiten, monitor

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor gebruik van de Siren 6 in een blok scene kunnen de knoppen van het virtual device geselecteerd worden

Afbeelding met schermafbeelding, monitor

Automatisch gegenereerde beschrijving