FAQ Google Assistant – FIBARO integratie

Wat is Google Assistant?

Google Assistant is een door Google ontwikkelde virtuele assistent. Het is een cloudgebaseerde spraakdienst waarmee u kunt gebruikmaken van een aantal functies, zoals het bedienen van uw FIBARO Home Center.

Wat is Google Home?

Google Home is een spraakgestuurde luidspreker die wordt aangedreven door de Google Assistant. U kunt spraakopdrachten gebruiken om muziek af te spelen, antwoorden van Google te krijgen en alledaagse taken te beheren, zoals de bediening van uw FIBARO systeem.

Hoe activeer ik FIBARO in Google Assistant?

U kunt zeggen: “Ok Google/Hey Google. Talk to/speak to/I want speak to /ask FIBARO.”
 Of zoek FIBARO in de lijst met acties via de Google Home of Google Assistant app.

Is het verplicht om de uitdrukking “Tell FIBARO…” te gebruiken?

Dit hangt ervan af. FIBARO biedt twee methoden. Zorg ervoor dat u de juiste service configureert.

Kan ik FIBARO Smart Home in het Nederlands bedienen?

Om FIBARO Smart Home in het Nederlands te bedienen, dien je de taal van Google Assistant in het Engels en Nederlands te configureren.

Google Assistant begrijpt de naam van het apparaat niet,  wat kan ik doen?

Er zijn een aantal namen voor apparaten die we niet aanbevelen. Het gebruik ervan verhoogt de kans op het verkeerd interpreteren van uw spraakcommando. Gebruik geen woorden als "scène, licht, lijst, schakel, schakelaar etc." als apparaatnaam. Het is ook niet aan te raden om hetzelfde woord te gebruiken in verschillende ruimtes (zoals "keuken" als een kamer en "keukenverlichting" als een apparaat).

Kan ik meer dan één Google Home apparaat gebruiken om één FIBARO systeem te bedienen?

Ja. Bovendien kunt u deze apparaten samen met de Google Assistant app op uw mobiele apparaten gebruiken (zolang u verbonden bent met hetzelfde Google-account).

Welke FIBARO controllers werken met Google Assistant?

Home Center 2 en Home Center Lite met firmware 4.130 of nieuwer.

Wat kan ik bedienen van mijn FIBARO systeem met Google?

U kunt verlichting, camera's, sensoren, scènes en meer bedienen.

Hoe kan ik de status van mijn apparaten en scènes in Google Assistant updaten?

Dat hangt af van het type integratie. Controleer de lijst met commando's voor de juiste integratie.

Ik zie geen informatie over het koppelen van FIBARO in mijn Google Home of Assistant app. Wat kan ik doen?

Zorg ervoor dat uw Google Home app in het Engels is ingesteld. Na het wijzigen van de taal dient u de app opnieuw op te starten.

Kan ik gekoppelde commando's gebruiken, bijv. de verlichting uitschakelen en de verwarming op 25° zetten?

Deze optie is op dit moment niet beschikbaar. Gebruik aparte commando's om de actie succesvol uit te voeren.

Kan ik meer dan één FIBARO systeem bedienen met behulp van één Google Assistant?

Ja, u moet Google Assistant vragen om de ingestelde Home Center te wijzigen. Hieronder vind u de juiste procedure om de Home Center te wijzigen:

You: “Ok/Hey Google, talk to/speak to/I want speak to /ask FIBARO.”
Google: “Start controlling Your home.”
You: “List home center devices.”
Google: “[x] home center devices found. Please choose the number from the list. [list of numbers and HC IDs]”
You: “Ok/Hey Google, talk to/speak to/I want speak to /ask FIBARO.”
Google: “Start controlling Your home.”
You: “Set home center device to the number [x].”
 Google: “Home Center selected. How else can I help you?”