1. Beschrijving
  2. Google Assistant
  3. FIBARO ID
  4. Vereisten
  5. Regionale toegankelijkheid en ondersteunde talen
  6. FIBARO integraties
    1. FIBARO Smart Home voor Google Assistant (Home control)
      1. Configuratie
      2. Lijst met commando’s
    2. FIBARO voor Google Assistant (Acties via Google)
      1. Configuratie
      2. Lijst met activiteiten

Beschrijving

De Google Assistant en het FIBARO systeem werken samen om de FIBARO apparaten nog gebruiksvriendelijker te maken. FIBARO en spraakbesturing door Google helpen u om verlichting, camera's, thermostaten, sensoren, scènes en nog meer te bedienen. U hoeft niet meer uw telefoon te zoeken, muurschakelaars of andere afstandsbedieningen te gebruiken - praat gewoon met uw Google-assistent.

Google Assistant

De Google Assistant is een door Google ontwikkelde virtuele assistent die voornamelijk beschikbaar is op mobiel als app en op smart home apparaten, waaronder Google Home, Google Home Mini en Google Home Max.

FIBARO ID

FIBARO ID is een account waarmee u meerdere cloud diensten kunt gebruiken met één account. Wanneer u zich met uw Google account bij FIBARO ID aanmeld, stelt u ons in staat om gegevens over uw woning (apparaten die verbonden zijn met het Home Center) met Google te delen. Deze gegevensuitwisseling is nodig om Google in staat te stellen om Google Assistant services te leveren.

Vereisten

• FIBARO Home Center 3, Home Center 2 of Home Center Lite (firmware 4.130 of nieuwer)
  • FIBARO ID account met minimaal 1 toegewezen Home Center;
  • Google Assistant op een apparaat (zoals de Google Nest Hub) of als app op een iOS of Android toestel.

Regionale toegankelijkheid en ondersteunde talen

FIBARO Smart Home (Home Control) voor de Google Assistant is beschikbaar voor de volgende talen:

1. Engels (U.S., U.K., Canada, Australië)
  2. Duits (Duitsland en Oostenrijk)
  3. Frans
  4. Italiaans
  5. Spaans (Spanje en Mexico)
  6. Braziliaans

FIBARO integraties

Er zijn twee manieren om FIBARO apparaten te bedienen met behulp van Google Assistant. Om te leren hoe u FIBARO apparaten kunt bedienen met behulp van Google Home of uw Google assistent op andere apparaten, raadpleegt u de onderstaande integraties.

7. FIBARO Smart Home voor Google Assistant (Home control)

FIBARO Smart Home synchroniseert met de cloud service van de Google Assistant. Met de standaard mogelijkheden van Google Assistant kunnen gebruikers smart home apparaten aanroepen en bedienen zonder gebruik te maken van aangepaste startzinnen. Zeg gewoon “Hey Google, turn on the lights in the living room” om het licht aan te zetten dat verbonden is met de Home Center.

Configuratie voor de Google Home App

1. Open de Google Home app
  2. Klik op +.
  3. Klik op Set up device.
  4. Klik op Have something already set up?
  5. Zoek naar FIBARO Smart Home en selecteer
  6. Log in met uw FIBARO ID account
  7. Selecteer en bevestig kamers als dit nodig is.

Configuratie voor de Google Assistant App

1. Op het mobiele apparaat open de Google Assistant en zeg „Hey Google, open Assistant settings” of ga naar Assistant settings.
  2. Klik op Assistant en dan Home control.
  3. Zoek naar FIBARO Smart Home en selecteer.
  4. Log in met uw FIBARO ID account
  5. Selecteer en bevestig kamers als dit nodig is.

Lijst van ondersteunde Home Control opties

Hieronder staat de lijst met mogelijk toegepaste apparaten verbonden aan uw Home Center welke door Google Assistant home control bedient kunnen worden: Tabel met integratie vergelijking